مودم چیست؟

تاریخچه مودم

در دنیای ارتباطات مدرن، مودم به‌عنوان دستگاه مبدل اطلاعات بین دستگاه‌های مختلف از جمله کامپیوترها و شبکه‌های اینترنتی، یک وسیله حیاتی محسوب می‌شود. مودم‌ها از اصول ارتباطات دیجیتال بهره می‌برند و نقل و انتقال داده‎ها را بین دستگاه‌های دیجیتال و شبکه‌های ارتباطی فراهم می‌کنند. در این مقاله به بررسی اجزای اصلی مودم، انواع مودم، نحوه عملکرد آن در ارتباط با شبکه‌های ارتباطی و اهمیت آن در جهت ارتقاء سرعت و کارآیی اتصالات اینترنتی می‌پردازیم. همراهی شما تا پایان این مطلب، باعث دلگرمی ما خواهد بود.

تاریخچه مودم

مودم دستگاهی است که اطلاعات دیجیتال را به سیگنال‌های آنالوگ تبدیل و از طریق خطوط ارتباطی انتقال می‌دهد. تاریخچه مودم به دهه 1950 باز می‌گردد. در آن زمان، ارتباطات دیجیتال از طریق شبکه‌های تلفن مخابراتی آنالوگ برقرار می‌شد. در دهه‌های 1950 و 1960، مودم‌ها با اتصال به تلفن معمولی، اطلاعات را به سیگنال‌های صوتی تبدیل می‌کردند. این فرآیند نهایی، به مودولاسیون معروف است. در سمت مقابل، مودم، اطلاعات دریافت شده را از سیگنال صوتی به داده‌های دیجیتال باز می‌گرداند که به این عمل دمودولاسیون می‌گویند.

در دهه‌های بعدی، با پیشرفت تکنولوژی، مودم‌ها به شکل‌ها و با سرعت‌های مختلفی توسعه یافتند و با ظهور شبکه‌های داده، این دستگاه‌ها برای اتصال به اینترنت نیز به‌کار گرفته شدند. از مودم‌های شبکه تلفنی معمولی گرفته تا مودم‌های DSL، کابل مودم و نهایتا به مودم‌های بی‌سیم (WI-FI) رسید. تکنولوژی مودم با پیشرفت ارتباطات، به شدت تغییر یافته و به بهبود کارآیی و سرعت ارتباطات کمک نموده است.

مودم چیست؟

مودم چگونه کار می‌کند؟

کلمه مودم، کوتاه‌شده‌ی مودولاتور-دمودولاتور است. وظیفه مودم، تبدیل اطلاعات دیجیتال به سیگنال‌های آنالوگ برای ارسال داده‌ها، و برعکس، دمودولاسیون برای تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به اطلاعات دیجیتال برای دریافت داده‌ها است. به‌طور کلی، این فرآیندها به شرح زیر می‌باشند:

در مرحله مودولاسیون، اطلاعات دیجیتال که به‌صورت بیت‌ها (0 و 1) هستند، به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌شوند. مودم با استفاده از یک فرآیند مودولاسیون خاص، اطلاعات را به‌شکل موج‌های آنالوگ (مانند موج صوتی) تغییر می‌دهد. این موج‌ها برای انتقال از طریق خطوط انتقال داده یا خطوط تلفن مناسب می‌باشند. سیگنال آنالوگ حاصل از مودولاسیون، به‌وسیله خطوط انتقال یا وسایل دیگر به مقصد ارسال می‌شود.

در سمت مقابل، مودم اطلاعات را دریافت می‌کند و سیگنال آنالوگ را به داده‌های دیجیتال (بیت‌ها) باز می‌گرداند. این فرآیند دمودولاسیون نام دارد و درست برخلاف مودولاسیون عمل می‌کند. بعد از دمودولاسیون، بیت‌های دیجیتال به ترتیب درست، بازیابی می‌شوند. این بیت‌ها حاوی اطلاعات اصلی مثل فایل‌ها یا صفحات وب هستند.

در مجموع، مودم این امکان را فراهم می‌کند که اطلاعات دیجیتال در دو طرف ارتباط، به‌صورت سیگنال‌های آنالوگ مناسب، برای انتقال از طریق خطوط انتقال معمولی، ارسال و دریافت شوند. این فرآیند، برای ارتباطات اینترنتی و تلفنی بسیار مهم است.

مشخصه‌های مودم چیست؟

مودم یک دستگاه شبکه است که اطلاعات دیجیتالی را به سیگنال‌های قابل انتقال برای اتصال به شبکه‌های دیگر تبدیل می‌کند. مشخصات اصلی مودم عبارتند از:

  • نوع اتصال: مودم‌ها ممکن است برای اتصال به اینترنت از Cable, Dsl Fiber یا 4G/LTE استفاده کنند.
  • سرعت انتقال داده: این مشخصه نمایان‌گر حداکثر سرعت انتقال داده بین مودم و شبکه است و با Mbps یا Gbps اندازه‌گیری می‌شود.
  • پورت‌ها: تعداد و نوع پورت‌ها شامل پورت‌های LAN برای اتصال به دستگاه‌های داخلی و پورت WAN برای اتصال به شبکه خارجی می‌شود.
  • استانداردهای ارتباطی: مثل WI-FI (مانند 11ac) یا Ethernet (مانند 1000BASE-T) که به سرعت و استانداردهای ارتباطی دستگاه اشاره دارد.
  • امکانات امنیتی: مانند پشتیبانی از وای-فای پویا (WPA3)، فایروال و قابلیت مدیریت دسترسی.
  • توان مصرفی: نمایان‌گر مصرف برق مودم و میزان تأثیر آن بر مصرف انرژی است.
  • توانایی‌های پیشرفته: مانند پشتیبانی از تکنولوژی‌هایی مانند MU-MIMO برای بهبود عملکرد شبکه بی‌سیم.

انواع مودم

معرفی انواع مودم

انواع مختلف مودم بر اساس نوع اتصال و کاربردهای خاص دسته‌بندی می‌شوند. در ادامه با انواع اصلی مودم آشنا خواهیم شد.

(DSL) مودم خط دیجیتال مشترک

مودم خط دیجیتال مشترک یا DSL Modem، دستگاهی است که برای اتصال به اینترنت، از خطوط تلفن معمولی (DSL) استفاده می‌کند. دستگاه‌های DSL Modem اطلاعات دیجیتالی را از دستگاه‌های شما به سیگنال‌هایی تبدیل می‌کنند که قابل انتقال بر روی خطوط تلفن معمولی هستند. این مودم‌ها سرعت‌های متنوعی را ارائه می‌دهند و سرعت انتقال داده نیز بر اساس مسافت شما از مرکز تلفن یا مرکز ارتباطات تعیین می‌شود. هم‌چنین دارای پورت‌های اترنت برای اتصال به دستگاه‌های داخلی مثل کامپیوترها یا روترها هستند. DSL Modem معمولا از پروتکل‌های امنیتی مانند PPPoE برای برقراری ارتباط امن با سرویس اینترنت استفاده می‌کند و توان مصرفی این دستگاه نیز معمولا کمتر از دیگر انواع مودم‌ها می‌باشد. استفاده ازDSL Modem  یکی از راه‌های رایج و معمول برای ارتباط با اینترنت در مناطق مختلف به‌خصوص مناطقی است که دسترسی به فیبر نوری یا کابل اینترنت محدود است.

مودم dsl چیست

مودم کابلی یا سیمی

Cable Modem یا مودم سیمی، دستگاهی است که اتصال به اینترنت را از طریق شبکه کابل تلویزیونی (Coaxial Cabel) فراهم می‌آورد. این نوع مودم برای ارتباط با شبکه کابل اینترنت از استانداردها و تکنولوژی‌های مختلفی استفاده می‌کند. نوع اتصال در این مودم‌ها از طریق کابل تلویزیونی و سرعت انتقال داده در آن بالا است و می‌تواند سرعت‌های بالاتری نسبت به DSL Modem ارائه دهد. مودم‌های کابلی یا سیمی، دارای پورت‌های اترنت برای اتصال به دستگاه‌های داخلی بوده و برای ایمن نگه‌داشتن ارتباطات، از پروتکل‌های امنیتی مختلفی استفاده می‌کنند. توان مصرفی در این نوع مودم بیش‌تر از مودم‌های DSL است اما به مدل و ویژگی‌های هر دستگاه نیز بستگی دارد. بسیاری از مودم‌های کابلی، از تکنولوژی‌های پیشرفته مانند DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) برای بهبود عملکرد شبکه استفاده می‌کنند. مودم کابلی معمولا در شهرها و مناطقی که شبکه کابل تلویزیونی پرطرفدار است، به‌عنوان یک گزینه محبوب برای اتصال به اینترنت به‌کار می‌رود.

مودم کابلی چیست

مودم ماهواره‌ای

مودم ماهواره‌ای یک دستگاه است که برای اتصال به اینترنت از طریق سیگنال‌های ماهواره استفاده می‌کند. این نوع مودم برای مناطقی که دسترسی به زیرساخت‌های سیمی نظیر DSL یا کابلی محدود است و یا برای افرادی که در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند بسیار مناسب است. مودم ماهواره‌ای از طریق سیگنال‌های ماهواره به فضا متصل می‌شود. این سیگنال‌ها به دستگاه شما ارسال شده و اطلاعات اینترنت را برای شما فراهم می‌آورند. سرعت اینترنت ماهواره‌ای معمولا کمتر از برخی از اتصالات سیمی است اما می‌تواند برای مناطقی با کمبود زیرساخت‌های دیگر، مناسب باشد. مودم ماهواره‌ای برای اتصال به دستگاه‌های داخلی مانند کامپیوترها، دارای پورت‌های اترنت می‌باشد. این مودم‌ها دارای قابلیت اتصال به دستگاه‌ها از طریق WI-FI نیز هستند. تأخیر در انتقال داده به‌علت فاصله طولانی از ماهواره، محدودیت در حجم داده مصرفی و تأثیرات جوی، از اشکالات این‌گونه مودم‌ها می‌باشد. مودم ماهواره‌ای به‌دلیل قابلیت ارائه اینترنت در مناطق دورافتاده و بدون دسترسی به زیرساخت‌های سیمی، به‌عنوان یک گزینه ارتباطی مناسب مطرح می‌باشد.

مودم ماهواره ای چیست

مودم بی‌سیم

مودم بی‌سیم یا Wireless Modem دستگاهی برای ایجاد اتصال به اینترنت است. این دستگاه به شبکه بی‌سیم (WI-FI) اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های مختلف از جمله کامپیوترها، تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و دیگر دستگاه‌ها را به شبکه اتصال دهد. مودم بی‌سیم می‌تواند به اینترنت از طریق اتصالات DSL، کابلی یا حتی از طریق شبکه‌ها ماهواره‌ای متصل شود. این دستگاه قابلیت ارسال سیگنال‌های بی‌سیم را دارد تا دستگاه‌های وای-فای بتوانند به اینترنت متصل شوند. مودم بی‌سیم، هم‌چنین دارای پورت‌های اترنت برای اتصال به دستگاه‌های باسیم نیز می‌باشد. این دستگاه‌ها از پروتکل‌های امنیتی مانند WPA3 برای حفاظت از شبکه بی‌سیم استفاده می‌کنند. بسیاری از مودم‌های بی‌سیم ویژگی‌های مدیریت شبکه از جمله تنظیمات امنیتی، تعیین سرعت برای دستگاه‌های مختلف و کنترل دسترسی به اینترنت را نیز ارائه می‌دهند. مودم‌های بی‌سیم می‌توانند از نسل‌های مختلفی از WI-FI مانند 802.11ac یا 802.11ax پشتیبانی کنند که تأثیر بزرگی بر سرعت و عملکرد شبکه دارد. مودم بی‌سیم به‌عنوان یک نقطه ورود به اینترنت، در خانه‌ها و محیط‌های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و امکان اشتراک اینترنت بین چندین دستگاه را فراهم می‌کند.

مودم بی سیم چیست

مودم داخلی یا اینترنال

مودم داخلی یا مودم اینترنال، دستگاهی است که درون سیستم کامپیوتر یا دستگاه دیگر نصب شده است و از طریق اتصال داخلی به دستگاه ارتباط می‌دهد. این نوع مودم برای اتصال به خطوط تلفن، کابلی یا سیمی به‌منظور اتصال به اینترنت استفاده می‌شود. مودم داخلی، درون بدنه دستگاه قرار دارد و به‌طور مستقیم به کارت مادربرد یا یک درگاه داخلی متصل است. این مودم برای اتصال ممکن است از خطوط تلفن (در صورت DSL)، کابل تلویزیون (در صورت کابلی) یا سایر اتصالات سیمی برای اتصال به شبکه اینترنت استفاده کند. این نوع مودم معمولا برای اتصال به اینترنت استفاده می‌شود اما ممکن است برای اتصال به شبکه‌های دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد. مودم اینترنال برای اتصال به دستگاه‌های داخلی، دارای پورت‌های اترنت بوده و توان مصرفی کمتری نسبت به مودم‌های خارجی دارد. از مزیت‌های این مودم، نصب راحت آن است زیرا به اتصالات خارجی نیازی ندارد و به‌صورت مستقیم به سیستم وصل می‌شود. همین‌طور برخی مودم‌های داخلی قابلیت ارتقاء دارند اما ممکن است بعضی دیگر از انواع این مودم‌ها نیاز به تعویض سیستم داشته باشند.

مودم خارجی یا اکسترنال

مودم خارجی یا اکسترنال، یک دستگاه شبکه است که به کامپیوتر یا دستگاه دیگر متصل و اتصال به اینترنت را فراهم می‌کند. این مودم‌ها به‌طور معمول از طریق پورت USB یا Ethernet به دستگاه متصل می‌شوند. مودم‌های اکسترنال می‌توانند به‌عنوان مودم DSL، کابلی یا تلفن همراه عمل کنند و اغلب دارای آنتن یا پورت SIM برای اتصال به شبکه هستند. استفاده از مودم خارجی ممکن است برای بهبود کیفیت اتصال یا افزایش سرعت اینترنت باشد.

ترکیب مودم روتر

حتما می‌خواهید بدانید مودم روتر چیست؟ ترکیب مودم و روتر به شکل یک دستگاه، معمولا با نام «مودم ‌روتر» یا «گیتوی» شناخته می‌شود. این دستگاه هم‌زمان وظایف مودم و روتر را انجام می‌دهد. قسمت مودم دستگاه به‌عنوان واسطه ارتباطی با شبکه اینترنت عمل می‌کند و اتصال به اینترنت از طریق ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISP) را امکان‌پذیر می‌سازد. بسته‌های داده از طریق مودم به اینترنت ارسال و از آن دریافت می‌شوند. بخش روتر دستگاه نیز مدیریت ترافیک داخلی در شبکه خانگی یا دفتر کار شما را برعهده دارد. این دستگاه قابلیت تخصیص IP به دستگاه‌های متصل به شبکه را دارا بوده و از طریق NAT (Network Adress Translation)، به چندین دستگاه اجازه استفاده از یک آدرس IP اختصاصی را می‌دهد. امکان ایجاد شبکه بی‌سیم (WI-FI) نیز در برخی از مدل‌های دستگاه وجود دارد. ترکیب مودم و روتر در یک دستگاه مفید است زیرا این امکان را فراهم می‌کند که شما به‌طور هم‌زمان از اتصال به اینترنت و مدیریت شبکه داخلی خود برخوردار شوید.

Dial-UP مودم

مودم Dial-up یک نوع مودم است که برای اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن معمولی استفاده می‌کند. این مودم برای برقراری اتصال به شماره تلفن ISP متصل و یک اتصال تلفنی برقرار می‌کند. یکی از محدودیت‌های مودم Dial-up، سرعت انتقال پایین آن است که معمولا در محدوده 56 کیلوبیت بر ثانیه یا کمتر، قرار دارد. در این مودم‌ها ممکن است برای برقراری اتصال موفقیت‌آمیز به اینترنت، نیاز به تکرار شماره‌گیری باشد. قبل از توسعه فنآوری‌های پرسرعت مانند DSL یا مودم‌های کابلی، مودم Dial-up یکی از رایج‌ترین راه‌ها برای اتصال به اینترنت بود. با افزایش نیاز به سرعت بالا و تکنولوژی‌های مدرن، استفاده از این نوع مودم به حداقل ممکن رسیده است. این مودم‌ها اغلب به‌عنوان یک گزینه پشتیبانی در مناطقی که امکان دسترسی به اینترنت با سرعت بالا وجود ندارد یا برای اتصال موقت در شرایط خاص، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مودم دانگل

مودم دانگل یک دستگاه جمع‌وجور و قابل حمل است که به کامپیوتر یا دستگاه دیگر متصل و موجب اتصال به اینترنت می‌شود. مودم دانگل، به کمک یک پورت USB یا پورت دیگر مانند Lightning، به دستگاه متصل می‌شود. این دستگاه از طریق شبکه همراه مثل 4G یا 5G، با استفاده از یک کارت SIM به اینترنت متصل می‌شود. شاید بپرسید که مزیت مودم دانگل چیست؟ یکی از مزیت‌های مودم‌های دانگل، کوچک و قابل حمل بودن آن است که می‌توان آن را به‌همراه داشت و برای افرادی که نیاز به اتصال به اینترنت در حالت‌های مختلف را دارند، گزینه بسیار مناسبی است. برخی از مودم‌های دانگل، به‌عنوان نقطه دسترسی (Hotspot) نیز قابل استفاده هستند به این معنا که می‌توانند اتصال به اینترنت را برای دستگاه‌های دیگر فراهم نمایند. در مناطقی که امکانات اتصال به اینترنت با سرعت بالا محدود است، استفاده از مودم دانگل می‌تواند منطقی‌ترین راه باشد.

مودم دانگل چیست

کاربردهای مودم چیست؟

مودم‌ها در ارتباطات شبکه و اتصال به اینترنت، دارای کاربردهای متنوعی هستند و به‌عنوان یکی از اجزای اساسی زیرساخت شبکه و ارتباطات الکترونیکی، در حوزه‌های مختلف، از اهمیت بالایی برخوردارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • اتصال به اینترنت: مودم‌ها برای اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن، کابل کواکسیال (Coaxial Cable)، DSL، فیبر نوری یا شبکه‌های همراه مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • ارتباط از راه دور: به‌ اشتراک گذاشتن اتصال به اینترنت و ایجاد ارتباط از راه دور، به کاربران اجازه می‌دهد تا از هر نقطه‌ای با دنیا ارتباط برقرار کنند.
  • شبکه‌های خانگی: در شبکه خانگی، مودم‌‌ها به‌عنوان واسطه‌ای برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت و یا یکدیگر عمل می‌کنند. روترها که معمولا دارای مودم نیز هستند، وظیفه مدیریت ترافیک درونی شبکه خانگی را برعهده دارند.
  • اتصال به شبکه‌های تلفن همراه: مودم‌های دانگل یا دستگاه‌های جداگانه می‌توانند اتصال به شبکه‌های تلفن همراه را فراهم کنند تا افراد هنگام حرکت، در هر زمان و مکانی بتوانند به اینترنت متصل شوند.
  • استفاده به‌عنوان نقطه دسترسی (Hotspot): برخی از مودم‌ها به‌عنوان نقطه دسترسی، برای اشتراک‌گذاری اتصال اینترنت با دستگاه‌های دیگر مانند تلفن همراه یا لپ‌تاپ، استفاده می‌شوند.
  • استفاده در مودم‌های صوتی و فکس: در گذشته، مودم‌ها برای اتصال به شبکه‌های صوتی و ارسال و دریافت فکس نیز مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

نکاتی در مورد سرعت مودم

سرعت مودم یکی از مهم‌ترین عوامل در تجربه اتصال به اینترنت است. مهم‌ترین مواردی که در مورد سرعت مودم‌ها وجود دارد عبارتند از:

  • دانلود و آپلود: دانلود سرعت انتقال اطلاعات از اینترنت به دستگاه و آپلود شامل سرعت انتقال اطلاعات از دستگاه به اینترنت است.
  • واحد سرعت: سرعت مودم به‌طور معمول در واحد بیت بر ثانیه اندازه گرفته می‌شود. برخی از مودم‌ها نیز با سرعت مگابیت برثانیه و یا گیگابیت بر ثانیه اندازه‌گیری می‌شوند.
  • فاکتورهای تأثیرگذار بر سرعت: نوع فنآوری مودم مانند DSL، کابلی، فیبر نوری یا شبکه همراه، تأثیر زیادی بر سرعت دارد. فاصله فیزیکی از مرکز ISP نیز می‌تواند بر سرعت اتصال تأثیر بگذارد. در ساعات پرترافیک نیز، سرعت اینترنت ممکن است کاهش یابد.
  • تبادل اطلاعات در داخل شبکه: در شبکه خانگی، سرعت تبادل اطلاعات بین دستگاه‌ها نیز اهمیت وِیژه‌ای داشته و ممکن است توسط مودم یا روتر مدیریت شود.
  • سرعت نهان (Hidden Speed): برخی از ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت ممکن است سرعت نهان را فراهم آورند و در شرایط خاص، سرعتی بیش‌تر از آن‌چه تعهد شده است را ارائه دهند.
  • سرعت پایدار vs یا سرعت پروازی: سرعت پایدار، معمولا به سرعتی اشاره دارد که به‌طور مستمر در دسترس است. در حالی‌که سرعت پروازی ممکن است در برخی لحظات خاص بیش‌تر اما پایداری کم‌تری داشته باشد.

بهترین مودم؟

نکات مهم در خرید مودم چیست؟

در نظر گرفتن برخی نکات اساسی هنگام خرید مودم، می‌تواند به برقراری یک اتصال قوی به اینترنت بسیار کمک‌کننده باشد. از مهم‌ترین نکاتی که هنگام تهیه مودم باید حتما به آن توجه کنید عبارتند از:

  1. نوع فنآوری مودم که باید با نوع اتصال اینترنت شما سازگار باشد.
  2. بررسی سرعت مودم و تطابق آن با نیازهای شما.
  3. تعداد پورت‌های مودم، بسته به نیاز شما و تعداد دستگاه‌های موجود قابل اتصال به مودم.
  4. توان مودم که بر اساس نوع فنآوری و سرعت آن تعیین می‌شود و باید با نیاز شما سازگار باشد.
  5. برخورداری از آخرین استانداردها برای ارائه سرعت و عملکرد بهتر.
  6. اطمینان از قابلیت‌ها و ابزارهای لازم برای تقویت امنیت شبکه.
  7. اطمینان از قابلیت‌های پیشرفته تر مانند QoS یا مدیریت ترافیک در صورت نیاز کاربری.
  8. سازگاری با ارائه‌دهنده خدمات اینترنت یا ISP.
  9. خواندن نظرات کاربران و بررسی‌های فنی.
  10. بررسی هم‌خوانی قیمت مودم با امکانات و قابلیت‌های فنی آن، هم‌چنین مدت گارانتی مودم.

کلام آخر

در این مقاله از پنزا به بررسی ارزشمندی مودم، به‌عنوان یک ابزار حیاتی در زیرساخت ارتباطات مدرن پرداختیم و با اهمیت این دستگاه و نقش برجسته آن در انتقال داده‌ها بین دستگاه‌های دیجیتال و شبکه‌های ارتباطی، به‌عنوان راهنمای خرید مودم، آشنا شدیم. مودم‌ها تأثیر بسزائی در بهبود کارآیی و سرعت اتصالات اینترنتی داشته و به‌عنوان پل ارتباطی بین دنیای دیجیتال و کاربران، برای پیشبرد ارتباطات اجتماعی و تجاری، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. امیدواریم این مقاله به‌اندازه کافی برای شما مفید واقع شده باشد. خوش‌حال می‌شویم برای ارائه مطالب مفیدتر و ارزشمند، نظرات خود را با ما به‌اشتراک بگذارید.

پست های بیشتر :

مودم همراه 4G نزتک مدل 99DX

چیپ پردازنده قدرتمند MediaTek پشتیبانی از اپراتورهای همراه اول، رایتل، ایرانسل و شاتل 4 آنتن خارجی برای بالاترین قدرت آنتن‌دهی نمایشگر LCD نسبتا بزرگ، رنگی و باکیفیت ظرفیت باطری 3000 میلی‌آمپر ساعت دارای شارژر مخصوص برای اتصال مستقیم به برق شهری

برای اطلاع از قیمت وارد شوید

مودم همراه 4G نزتک مدل 77C

پشتیبانی از شبکه های (LTE 3G-4G) پشتیبانی از اپراتورهای همراه اول، رایتل، ایرانسل و شاتل قابلیت اتصال 10 کاربر به صورت همزمان ارسال و دریافت پیام کوتاه پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت 32 گیگابایت همراه با تبدیل سیم کارت برای اطلاع از قیمت وارد شوید

مودم همراه 4G نزتک مدل 99B

دارای چیپ پردازنده قدرتمند MediaTek پشتیبانی از اپراتورهای همراه اول، رایتل، ایرانسل و شاتل امکان استفاده از دستگاه به عنوان Power Bank ظرفیت باطری 6000 میلی‌آمپر ساعت برای خرید و اطلاع از قیمت وارد شوید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.